HAMNARNA


21 hamnar i Stockholms, Ålands och Åbolands skärgårdar får EU-stöd.

Central Baltic har beslutat stödja utvecklingen av 21 små hamnar i Stockholms, Ålands och Åbolands skärgårdar med 30 miljoner kronor. Värmdö, Österåkers och Norrtälje kommun samt länsstyrelsen och landstinget svarar för medfinansiering i Sverige.

Totalt kommer Seastop att investera 40 miljoner kronor i de 21 hamnarna. Det i sin tur lockar fler att besöka öarna vilket ökar intäkterna för lokala näringsidkare i skärgården.

STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Harö

Harö ligger norr om Sandhamn, söder om Möja – ganska precis mittemellan. Hit går både Cinderella- och Vaxholmsbåtarna. Affären hittar du inne i fladen, på den lilla ön Gummerholmen som du hittar vid Harös nordostligaste del. För att komma till oss behöver du en egen båt.

Husarö

Ingmarsö

Kyrkviken Berg

Möjas "centralort" med turistbyrå, livsmedelsbutik och bensinstation, hemslöjdsbutik samt restauranger, bageri och café. I Berg finns hembygdsmuseet, kyrkan, dansbanan och boulebana och här kan du hyra stuga eller rum och även cyklar och kajaker. Gästhamnen ligger i Kyrkviken.

Långviks inre hamn

Långviks yttre hamn

Från Långviks ångbåtsbrygga har man en fantastisk utsikt över ytterskärgården. I Långvik finns sommaröppen livsmedelsbutik, gästhamn, Skärgårdsgalleriet, gästhem och sommarkiosk.

Löka Hamn

Lökholmen

KSSS gästhamn på Lökholmen intill Sandhamn. 150 platser.
Y-bommar och bojar i den yttre hamnen. Ankare i den inre hamnen, obs inloppet är 2,3 m dj till den inre hamnen vid normalvattenstånd.
Gratis passbåt till Sandhamn varje heltimme.

Möjaström

Nässlinge

Rödlöga

Stavsudda

Svartsö

ÅLANDS SKÄRGÅRD

Bomarsunds gästhamn

Besökshamnen i Notviken har 30 båtplatser. Vår gästhamn ligger mitt bland Bomarsunds fästningar med gott om historiska sevärdheter. På området finns även Restaurang, Strandbastu och grillplats. Vi har även stugor som är utrustade med kök och badrum.

Fiskö gästbrygga

Besökshamn i Norrviken precis invid norra Ålands farled. Flytbryggan ytterst är besöksbrygga samt den lilla träbryggan längs berget. Från land hittar du till bryggan genom att svänga av till vänster just när du kommer in till byn. På vägen till bryggan passerar du midsommarstången

Föglö Degerby gästhamn

Degerby gästhamn – en centralt belägen gästhamn i Ålands Degerby. Nära till allt: butik, bensin, bank, rest. mm Vi har ca 30 platser. Det finns eluttag, vatten, bränsleautomat o slamsug. Servicehus med wc, dusch, tvättstuga o möjl till bastu. Sopstation.

Kökar Sandviks gästhamn

Vi har 50 båtplatser. På våran gästhamnsbrygga kan vi erbjuda er elanslutning, trådlöst internet och Ålands bästa kommunala vatten. I hamnkontoret har vi butik, bränsleförsäljning, uthyrning av cyklar och kajaker, väderinfo, mm.

Lappo Gästhamn

Vi bjuder på en trevlig besöksplats med full service. Hamnavgiften innehåller el, bastu, dusch, vatten, båttanktömning, avfallshantering och andra hamntjänster.

Sjökvarteret Mariehamn

Vid stranden av Slemmern, strax norr om Mariehamns Österhamn, finner du Sjökvarteret, en levande marin miljö med båtbyggeri, smide och annat hantverk jämte museum och sommarrestaurang. Här finns hamn för traditionella skutor och träbåtar med 300 m kaj och det mesta i serviceväg.

ÅBOLANDS SKÄRGÅRD

Bromarv skärgårdshamn

Peterzens